Заради разгарящата се в момента световна пандемия, съвсем естествено се появяват редица основателни причини

...
Заради разгарящата се в момента световна пандемия, съвсем естествено се появяват редица основателни причини
Коментари Харесай

Как да провеждаме дистанционно онлайн обучение. Инструменти и полезни съвети

 Заради разгарящата се в момента международна пандемия, съвсем естествено се появяват редица основателни аргументи за рязко нарастване на онлайн преподаването. Хората ще се възползват от престоя вкъщи, с цел да придобият нови умения или най-малкото с цел да се разсеят от скуката. Тогава, разбира се, на дневен ред идва домашното обучение. Някои от нашите преподаватели към този момент са трансферирали бизнеса си онлайн, защото този тип образование има преимуществото да пести време и транспортни разноски.

 Въпреки изгодите, обаче, не всеки предмет би могъл да се преподава отдалечено. Особено когато преподавателят стартира работа с нов възпитаник, належащо е да се сътвори прочувствена връзка посред им, което е много по-трудно да се реализира виртуално. Освен това наблюдението върху работата на ученика ще бъде сложено на тестване, тъй като неговото внимание ще се разсейва от другите отворени прозорци на неговия екран, само че и с това бихте могли да се справите.

Има разнообразни подходи за това:

 Устойчив: Сесиите заонлайн бяла дъска се съхраняват, тъй че или вие, или ученикът да можете да прегледате урока след неговия край (или да го споделите с различен възпитаник или преподавател).

 В действително време: Вие и учещият се разглеждате един и същи документ на процедура по едно и също време - с незабележимо време на мрежово забавяне.

 Едновременен: Няколко души могат да редактират документа по едно и също време.

 Софтуер за шерване: И Skype, и Гугъл Hangouts са артикули, които работят добре и дават безвъзмездни видео или конферентни диалози, гласови повиквания, шерване на екрана, шерване на файлове и чат. Заслужава да се означи, че те са безплатни и неограничени за приложимост, макар че Skype предлага специфичен проект за групови диалози. Със старта на Гугъл Hangouts On-Air е допустимо авансово да се възнамерява безвъзмездна групова сесия, която ще бъде записана и предоставена след края и, с цел да могат учениците да я гледат още веднъж. Заприродните науки и математиката е от значително значение да се пресъздадете чувството за непосредствена непосредственост с ученика, с цел да гo води учителят поредно от задача към задача, за което в този момент имаме iPad и други таблети с мрежови приложения за бяла дъска.

 Baiboard е превъзходен за групови сесии, защото може да включи до 40 участници в един и същи видео диалог. Това приложениепредлага също по този начин шерване сред iPad и браузър, тъй че учещите се да могат да се включат в процеса от всяко едно мяасто. Опциите на специалния  " екран " ви разрешава да качите всеки документ, който да се употребява като декор за урока.

 BitPaper следи всяко едно придвижване на писалката, като прави писането онлайн безпрепятствено, ясно и извънредно елементарно. Цифровата химикалка е наложително изискване за оптимално положителни резултати от BitPaper.

 С Bramble можете да говорите, да скицирате и да споделяте запаси в действително време на разнообразни устройства. Няма закъснение в обмяната на информацията сред учител и възпитаник, тъй че в действителност се чувствате като че ли сте в една стая. Bramble сесиите не са просто записи, а се предават в действително време. Това значи, че сесиите са неотложно налични за търсене и възпроизвеждане незабавно след приключването им. В допълнение на това учениците имат опцията да търсят и възпроизвеждат всичко, което образованието покрива до този миг - от обособени изговорени думи до споделени запаси.

 Groupboard има множеството функционалности на Idroo и Baiboard, само че с няколко основни ограничавания, като безплатният проект има най-много петима консуматори на една бяла дъска, а фоновите изображения би трябвало да са форматирани за изображение.

 Idroo предоставя всички изброени нагоре функционалности с интерфейс за плъзгане и стартиране за прибавяне на изображения към вашето преподавателско платно. Освен това е съчетаем с Windows, Linux, Mac, iOS и Android, тъй че можете да го употребявате и без iPad. Той е с лимитирана приложимост за цялостни уроци, защото можете да качвате единствено първите две страници.

 WizIQ е пълноценна платформа за електронно образование, която има съпътстващо приложение за виртуална класна стая. Въпреки че включва всички основни функционалности, посочени по-горе, тя също се интегрира със системи за ръководство на образованието като Moodle и Blackboard. Идеална е за тези, които ръководят онлайн учебно заведение с дълготрайна база от възпитаници.

 Scribblar ви разрешава да интегрирате онлайн бяла дъска непосредствено в личния си уеб страница, вместо да употребявате бялата дъска в уеб страницата на Scribblar. Приложението ви разрешава да се връщате към всички сесии и да проследявате работата седмица след седмица.

 Zoom предлага гратис пълнофункционален главен проект с безграничен брой срещи. Можете да тествате Zoom толкоз дълго, колкото желаете, защото няма експериментален интервал. Вашият главен проект има 40 минути ограничаване за срещи с трима или повече участници. Един човек е хазаин, а всички останали участници са равнопоставени. Домакинът може да споделя отговорностите за хостинг с други участници. Всеки участник може да показа с останалите екрана си.

Споделяне на документи и взаимно редактиране

 Google Docs е уеб основаната текстообработваща стратегия, която е безвъзмездна за неограничена приложимост и е най-популярна за взаимно редактиране. Microsoft Teams също ви разрешава да работите над един и същи документ по едно и също време.

Запис на екрана

 Много преподаватели намират за потребно да записват сесиите с учениците си, тъй че те да могат да прегледат урока по-късно. Освен това е превъзходен метод да погледнете сериозно личните си способи на преподаване и да извършите усъвършенствания. Ако в даден миг планирате да разработите онлайн курс, записът на екрана може да се употребява за развиване на наличието и уроците. Помислете единствено какъв брой курсове към този момент щяхте да сте подготвили, в случай че бяхте записвали всяка една от обучителните си сесии.

Инструменти за запис на видео

 За запис на екрана: Camtasia и Screencast-o-Matic оферират лесни за потребление принадлежности за запис на екрана за Windows и Mac, които ви разрешават елементарно да създавате видеоклипове. Camtasia също предлага мобилен запис за Mac.

 За редактиране на видео: Както Camtasia, по този начин и професионалната версия на Screen-o-Matic се оферират с вградени принадлежности за редактиране на видео. Но в случай че търсите независим инструмент за редактиране, Animoto ви разрешава да добавяте музика, фотоси и текст към видеоклиповете си и е превъзходен за основаване на онлайн наличие на курса.

 Видео хостинг: За еднократен хостинг на видео най-подходящ е YouTube (безплатно за неограничена употреба) - в случай че това е урок, който включва единствено преподаване, без да споменавате участниците, можете да извършите видеото обществено налично и да го оставите разполагаем и на други възпитаници.

Домашна работа

 Често преподавателите задават на учениците домашни или на практика задания, с цел да се затвърдят знанията и уменията след онлайн урока. За да изготвят дилемите, преподавателите нормално употребяват Word документи и PDF файлове, само че защото онлайн образованието непрестанно се развива, от ден на ден преподаватели употребяват уеб артикули и мобилни приложения, с цел да си помогнат в процеса на създаване на домашните задачи.

 Extempore е приложение за езикова процедура сред преподаватели по непознат език и учещи. Extempore разрешава на ученика да записва отговорите на домашната работа непосредствено от мобилното си устройство, което улеснява прегледа на преподавателите в действително време.

 Squid е ръкописно приложение за записване на бележки за Android, което дава на учителите две чудесни благоприятни условия, едната от които е да импортират PDF работни листове в Squid, а учениците да работят непосредствено върху листовете, преди да ги експортират и изпратят назад на учителя за инспекция. Втората опция за учителите е да импортират писмената работа на ученика, да я маркират и да я изпратят назад, с цел да види учащият се грешките си.

 Други онлайн принадлежности или съставители на курсове са: LumenEd, Discord, Teachable, Tox, Thinkifi, Kajabi, Mumble и.

Превод от британски: Ася Димитрова

Инфо: TutorExtra

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР